Otoplastieken

Otoplastieken betekent op maat gemaakte gehoorbescherming.

Op maat gemaakte gehoorbescherming, otoplastieken zijn geschikt voor diverse activiteiten en/of werkzaamheden.

Verschillende uitvoeringen

Otoplastieken zijn verkrijgbaar in harde en zachte uitvoering. De harde uitvoering is van acrylaat. Acrylaat is eenvoudig in onderhoud en gaat daarom vaak wat langer mee. De zachte uitvoering is van siliconen.

Siliconen gehoorbeschermers zijn lastiger om goed schoon te houden.

Wanneer kies je voor acryl of siliconen?

Acryl is prima voor af en toe gebruik. Bij praten en eten zal je de gehoorbescherming af en toe even moeten “aanduwen”. Ze werken wat eenvoudiger naar buiten door het gladde materiaal.

Siliconen zit absoluut prettiger als je ze de hele dag in hebt. Ook bij kaakbewegingen, zoals praten en eten blijven ze beter op hun plek zitten.

De meeste mensen kiezen voor siliconen. Het materiaal acryl mag dan wel langer mee gaan, echter vervormt het kraakbeen van je oren ook door de jaren heen. Daardoor kunnen ze na een aantal jaren gaan lekken.

Otoplastiek pasvorm

De pasvorm meten we bij aflevering van de gehoorbescherming. Daar hebben we een apparaat voor die een beetje druk opbouwt in de gehoorgang met gehoorbescherming in. Hierdoor weten we zeker dat de gehoorbescherming optimaal werkt.

Deze meting kunnen we natuurlijk ook uitvoeren als de gehoorbescherming al wat ouder is. Zo weet je op tijd of de otoplastieken vervangen moeten worden.

Hoeveel dempen Otoplastieken?

Keuzes, keuzes, keuzes. In de gehoorbescherming worden filters geplaatst. Er zijn veel verschillende soorten filters, voor alle hobby’s en werkzaamheden. Er zijn filters vanaf 0 dB demping (maar wel druk regelen bijvoorbeeld) tot 30 dB demping. Dan is er ook nog keuze in hoogtonige demping en vlakke demping.

De audicien bespreekt samen met je welke filters geschikt zijn. De filters zijn ook wisselbaar, waardoor je één setje otoplastieken voor diverse situatie’s compatibel maakt.

Ben je nieuwsgierig naar welke filters er allemaal zijn? Bekijk even onze Mix&Match pagina.

Een afspraak maken om direct otoplastieken aan te laten meten? Dat kan op ons online afspraakformulier.

Comfoor of Pluggerz dealerbon?

Geen probleem, deze accepteren we ook in onze winkels Horend Goed in Krommenie en Zaandam. Een afspraak maken kan telefonisch op 075-2025203, per email info@horendgoed.nl of online op ons afspraakformulier.

Otoplastieken van Banaan in je oor.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X