In rust studeren….

Examentijd komt er weer aan! Zorg dat jij in rust kunt studeren met de tips van Banaan in je oor.com.

Ontspan!

Rustig! Je hebt waarschijnlijk genoeg te doen. Een (bij)baantje, stappen, terrasje pakken en studeren…

Zorg ervoor dat je regelmatig ontspant. Even gewoon helemaal niks, even gewoon wegdromen bij je favoriete muziek. Sluit je even af van de buitenwereld en denk niet na! (klinkt lekker makkelijk, maar is het echt niet)

Plan dus echt gewoon even pauze in. Zet in je telefoon een reminder, zodat je niet door blijft studeren. Doorstuderen terwijl je moe bent, heeft helemaal geen zin. Een paar korte pauzes zijn echt zinvol.

Even iets tussen door

Even gewoon niks is wel prettig, maar even bewegen ook! Spring in de lucht, zet je ramen open, maak een wandeling met je konijn of maak je ouders blij door de vaatwasser even uit/in te ruimen (verhoogt kans op beloning!). Niet op Facebook scrollen (oké alleen ons volgen), of piepen op Twitter hoe zwaar het leven is.

Ga even naar buiten, gooi het vuilnis weg en geef de kat te eten! Even een beweegmomentje.

Chronisch slaapgebrek

Het blijkt gewoon dat veel studenten chronisch slaapgebrek hebben. Chronisch slaapgebrek studeert ook niet echt lekker. Dus heb jij last van die wekker? Kom je brak je bed uit (niet van het stappen), heb je stemmingswisselingen? Los het op!

Leg je smartphone weg, laat social media met rust en sluit (o ja dit is moeilijk!) Netflix gewoon op tijd af. Ga niet laat op de avond nog even sporten, doe dat juist tussen je studeeruren door. En… drink niet te veel alcohol.

Echt dat slaaptekort is niet goed. Je kan je niet meer concentreren, je gedachten worden sober. Hierdoor kan je gewoon niet goed studeren.

Waar studeer jij eigenlijk?

Wat is de beste plek om te studeren? Toch dat terrasje, bij een vriendin samen leren of toch liever in stilte in een kamer alleen? Zorg dat er zo min mogelijk afleidingen zijn.

Een goed bureau, een lekkere bureaustoel en snelle laptop, draagt allemaal bij aan een goede sfeer om in rust te studeren.

Wist jij dat er ook speciale studieplekken bestaan? Die zorgen ervoor dat je zonder afleiding kan leren! Ze helpen als je vastloopt. Ze regelen rust, gezelligheid, structuur en overzicht. En… ze geven je net dat zetje! Zodat jij positief aan het studeren blijft.

Stilte of muziek?

De een luistert tijdens het studeren graag naar muziek. Wij adviseren om af te stemmen op een kanaal zonder zang. Wist je dat er ook hoofdtelefoons zijn die helemaal niet in of op je oor zitten?

In rust studeren

Of toch in rust studeren? Zijn je buren aan het verbouwen? Of is je kleine broertje irritant? Dan kan je er ook voor kiezen om oordopjes van Crescendo in te doen of van Pluggerz die dempen. Even lekker rustig.

Het leuke van de Crescendo Office is dat ze ook aan te passen zijn. Je kan ze namelijk geschikt maken voor bijvoorbeeld een festival.

Hou het koel

Je hoofd en de ruimte. Is het warm dan raak je snel duf en vermoeid. Rond de 19 graden is de juiste studeer-temperatuur.

Zet je raam op een kier of als je even bent gaan ontspannen zet je het raam helemaal open. Zo zorg je ervoor dat je ruimte niet te muf gaat ruiken.

Kauw!

Door te kauwen gaat er meer zuurstof naar boven en dit vinden je hersenen echt prettig. Meer zuurstof, beter geheugen en minder stress! Kauwgom is een goede optie.

Beloon jezelf!

Je mag jezelf echt wel belonen na een dag lang studeren. Slaap de volgende dag lekker uit! Eet ’s avonds wat je echt lekker vindt of ga in de avond op stap. Zorg dat je ergens naar uit kan kijken.

Mopperende ouders? Laat zien wat je die dag gedaan hebt! Zo snappen ze ook waar jij mee bezig bent en wat je verdient. Misschien halen ze wel die voorraad Tony chocolonie voor je 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X