I Love My Ears

I Love My Ears is een campagne die is bedoeld om je te waarschuwen! Je hebt gewoon risico op gehoorschade door harde muziek. De I Love My ears campagne legt uit waarom en hoe je je oren goed kan beschermen. Zo kan jij een leven lang genieten van jouw favoriete muziek!

De campagne is een samenwerking tussen het ministerie van Volksgezondheid, welzijn en Sport en de organisatoren van poppodia, muziekevenementen.

Tips van I Love My Ears

Waar ga je staan?

Goede muziek hoor je graag lekker hard! Met een koptelefoon kun je zelf het volume bepalen, maar hoe doe je dat bij een band of dj? Onze locaties zorgen voor een volume dat met oordoppen in altijd veilig is, zodat jij zo lang mogelijk kunt blíjven genieten.

Draag die doppen

Sta je vaak in hoge geluidsdrukken? Dan is het verstandig om oordoppen te gebruiken. Als je investeert in goede doppen, word je minder moe en kun je het oplopen van gehoorschade voorkomen.

Gun je Oren rust

Zoek ook af en toe even een rustigere plek op om je oren een ‘pauze’ te geven. Zo kunnen ze even bijkomen en blijven op die manier langer geschikt om te genieten van livemuziek!

Geluid en volume

Goede muziek hoor je graag lekker hard! Met een koptelefoon kun je zelf het volume bepalen, maar hoe doe je dat bij een band of dj? Onze locaties zorgen voor een veilig volume en verkopen oordoppen, zodat jij zo lang mogelijk kunt blijven genieten.

Geluid en meten

Het maken van ‘goed’ geluid is van veel factoren afhankelijk. De technici in onze locaties werken eraan om het geluid zo te regelen dat het past bij de zaal, het optreden, het tijdstip, de drukte… Kortom: het moet optimaal zijn, om zo min mogelijk oren te irriteren.

Gehoorschade I Love My Ears

Geluid en gezondheid

Sta je vaak in hoge geluidsdrukken? Dan is het verstandig om oordoppen te gebruiken. Als je investeert in goede doppen, word je minder moe en kun je het oplopen van gehoorschade voorkomen. 

Een jaarlijkse check van je gehoor, net zo belangrijk als de tandartscontrole! 

Hoe ontwikkelt jouw gehoor zich? Je kan dat in kaart brengen met de Oto Akoestische Emissies (OAEs). Deze techniek brengt gehoorschade al in een zeer vroeg stadium aan het licht, zodat er tijdig maatregelen genomen kunnen worden. Je kunt ook een gratis spraak-in-ruistest kunt doen zoals de Oorcheck hoortest. Bij de audicien kan je altijd gratis een toonaudiogram laten maken. 

Hoe kom je te weten of je oordoppen je goed beschermen? Van belang is om jaarlijks de ‘goede werking’ (lekdichtheid) van je oordoppen te laten controleren. 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X