gehoorbescherming baby

Gehoorbescherming Baby

Het is vakantie! Prachtig weer en het seizoen voor evenementen en festivals. Ga heen! Ook heerlijk met je baby, peuter en/of kleuter! Maar zorg wel voor goede bescherming.

Gehoorbescherming baby is anders dan voor een peuter, een kleuter of een schoolkind. Lees per fase wat voor gehoorbescherming de juiste keuze is.

Gehoorbescherming Baby

Gehoorbescherming baby’s, dat zijn oorkappen of koptelefoons. Oorkappen of koptelefoons zijn kapjes die je over de oren heenplaatst. De kapjes hebben kussentjes, waardoor ze goed blijven zitten en dempen. In de kapjes zit materiaal dat demping geeft van geluiden uit de omgeving. De kappen blijven op hun plek door een elastische band of een beugel.

Een gehoorbescherming baby met een elastische band is vanaf 0 maanden en geschikt tot ongeveer 1 jaar. Met een beugel(tje) is vanaf 3 maanden. Met een beugel is geschikt tot 3 jaar.

De dempingswaarden zijn van beide hetzelfde.

Gehoorbescherming Peuter

Peuters zijn zo nieuwsgierig! Het hangt erg af van je peuter of hij of zij de gehoorbescherming op laat zitten. Vaak merken ze wel (zeker als ze wat moe beginnen te worden) dat oorkappen of koptelefoons toch wel prettig zijn bij harde muziek of herrie. Voor peuters adviseren we oorkappen of koptelefoon met een beugel.

Gehoorbescherming Kleuter

Kleuters zijn vaak bewuster bezig. Ze zien ook oorkappen op school voorbij komen en weten dat hard geluid of harde muziek slecht voor je oren is. Zeker als de oorkappen leuk zijn, dragen zij ze graag. We adviseren kleuters hippe oorkappen. Dat zijn oorkappen of koptelefoons met leuke kleurtjes uitgerust met een beugel. Doordat de beugel aan te passen is qua grootte, zijn ze geschikt tot ze volwassen zijn.

Er is nu ook een bewaarcase voor deze opvallende hippe oorkappen!

Gehoorbescherming schoolkind

Op school is gehoorbescherming heel normaal geworden. En niet vanwege hard geluid of muziek. Ze worden vaak gebruikt om even te kunnen concentreren hun eigen taak af te krijgen.

In de klas is het goed om te laten zien dat je gehoorbescherming op of in hebt. Zo weet iedereen dat jij even niet gestoord kan en wil worden. Op school worden oorkappen of koptelefoons aangeschaft met beugels.

Natuurlijk kan het zijn dat je het niet op wil laten vallen? Dan zijn oordopjes ook geschikt. Zorg wel dat ze niet uitgewisseld worden met andere kinderen. En maak ze goed schoon. Dit voorkomt gehoorgang irritatie’s en ontstekingen.

Hippe oorkappen bij Banaan in je oor.com

Gehoorbescherming puber

Pubers…. Zorg dat er gehoorbescherming in huis is! Voor feestjes, festivals en voor studeermomentjes! Dit kunnen onopvallende oordopjes zijn zoals bijvoorbeeld de Thunderplugs.

Thunderplugs gehoorbescherming van Banaan in je oo

Is jouw puber druk bezig met klussen en (luidruchtige-) creatieve vakken op school? Zorg dan dat hij of zij goede oorkappen heeft.

Even passen?

Zeker oordopjes moeten wel goed passen. Als ze te groot of te klein dan is de bescherming nog niet juist. Koop ze bij een specialist. Dan weet je zeker dat je het juiste aanschaft. Een audicien zal de gehoorgang opmeten en tips geven over hoe de gehoorbescherming het beste in de gehoorgang geplaatst kan worden.

Geniet je puber van een specifieke soort muziek? Dan adviseren we daarbij de juiste bescherming.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X