Gehoorbescherming voor kinderen

Gehoorbescherming voor kinderen. Waarom is dat zo belangrijk?

We denken vaak… het is maar “even”. Maar juist die “even” is vaak schadelijk. Volwassen oren maar ook kinder-oren kunnen overbelast raken. Dit kan door ineens veel geluid zoals vuurwerk-knallen. Maar een concert of zorg voor gehoorbescherming voor kinderen banaaninjeoor.comeen kermis kan ook al teveel geluid zijn. Natuurlijk is het ene kind gevoeliger dan het andere. Dit kan medische oorzaken hebben, maar het kan ook familiaire aanleg zijn.

Geluiden kunnen vanaf 80 dB schadelijk zijn. Van 120 dB kun je direct gehoorbeschadiging krijgen. Hoe schadelijk geluiden precies zijn tussen de 80 en 120 dB hangt er vanaf hoe vaak jij of je kind in een zo’n omgeving is.

Bijvoorbeeld; In een gymzaal met spelende kinderen is het geluid gemiddeld 85 dB. Sta je daar 8 uur op een dag tussen dan is dat schadelijk voor je gehoor. Een gymleraar zal dus tijdens zijn werkdagen gehoorbescherming moeten dragen, maar je kind kan dat uurtje wel gewoon lekker gymen zonder gehoorbescherming in.

Ga je naar een concert dan staat daar het geluid gemiddeld op 110 dB. Jij en je kind zouden dus continu gehoorbescherming moeten dragen. 110 dB is namelijk na 2 minuten net  zo schadelijk als een vuurwerk-knal waarvan het geluid op 140 dB kan komen.

Wanneer is iets te hard dan?

Restaurant: gemiddelde geluidswaarde is rond de 80 dB. Geluid van 80 dB kan je 8 uur per dag zonder schade verdragen.

Hoofdtelefoon: gemiddeld komt daar tot 95 dB geluid uit. Je kunt hier ongeveer 2 uur per dag veilig naar luisteren of 10 uur per week.

Discotheek: Geluid boven de 103 dB is binnen 5 minuten schadelijk.

Heavy-Metal concert: 120 dB. Doe die gehoorbescherming maar direct in!

 

Wees het voorbeeld!

Laten we als volwassenen besluiten dat gehoorbescherming gewoon normaal is.

  • Gehoorbescherming voor jezelf: Normaal.
  • Gehoorbescherming voor kinderen: Normaalgehoorbescherming voor kinderen banaaninjeoor.com

Natuurlijk kunnen we het geluid zachter zetten. Maar muziek willen we ervaren, we willen het voelen!

 

Gevolgen later?

Als je op jonge leeftijd aan geluid blootgesteld wordt kan dit op latere leeftijd invloed hebben op het gehoor. Eerdere slijtage geeft later problemen met verstaan bijvoorbeeld in gezelschap. En zo ben je dus eerder toe aan een hulpmiddel zoals een hoortoestel. Naast gehoorbeschadiging kan ook tinnitus en/of hyperacusis optreden.

 

Tinnitus en Hyperacusis? Dus….

Tinnitus is geluiden horen die er niet zijn. We hebben het allemaal wel eens gehad dat je na het stappen een piep in je oor hoort. Die piep is duidelijk een signaal van je lijf dat wat je gedaan hebt, niet goed was! Vaak is de piep na een tijdje wel weg, maar het kan dus gebeuren dat het blijft. Tinnitus kan een piep zijn, een suis of getik, maar het kunnen ook hele orkesten zijn! Super vervelend als dat geluid in je hoofd, jouw muziek overstemd of de spreker die je wilt verstaan. Best wel een groot probleem dus.

Hyperacusis is overgevoeligheid voor geluid. Natuurlijk vinden we hard geluid allemaal vervelend maar als je gehoor beschadigd is en je hebt hyperacusis, dan kan je dus nog sneller geïrriteerd raken van geluiden dan normaal. Verkeer op straat kan je dan al teveel worden, waardoor je continue gehoorbescherming in moet hebben om “normaal” te leven. Kortom, geen pretje voor jezelf en dat wens je een kind ook niet toe!

Wat is er voor kinderen verkrijgbaar?

Er zijn veel merken met gehoorbescherming voor kinderen. Er zijn oorkappen die je ook wel in scholen ziet, zodat ze rustig aan hun werk kunnen. Er zijn ook onopvallende oordopjes met diverse soorten filters voor Oorkappen gehoorbescherming voor kinderen verkrijgbaar bij banaaninjeoor.comverschillende situaties.

Bekijk hier ons assortiment gehoorbescherming voor kinderen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X